Komora veterinárních lékařů České republiky

Tisková zpráva SVS – Chlazené kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

Státní veterinární správa
Slezská 100/7, Praha 2, 12056
E-mailová adresa: epodatelna@svscr.cz
Tel.: 227 010 142, 227 010 219
http://www.svscr.cz/

Tisková zpráva

Chlazené kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu

Praha 15. června 2015 – Zásilka tří tun chlazeného kuřecího masa z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Přítomnost patogenních mikroorganismů potvrdily v závěru minulého týdne laboratorní testy státního veterinárního ústavu. Státní veterinární správa zároveň vložila informaci do systému RASFF (Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva).

Přestože vzhledem k datu spotřeby (7. června 2015) již není maso v tržní síti, může se část inkriminované šarže ještě nacházet v mrazničkách některých spotřebitelů. Státní veterinární správa proto považuje za vhodné na tuto skutečnost veřejnost upozornit.

Identifikace výrobku:

Název: Kuře bez drobů, sk. A, čerstvá drůbež
(Kurczak schlodzony świeźy, Klasa A PN-A-86520, Kurča chladené, čerstvá hydina)
Číslo šarže (shodné s datem porážky): 3. 6. 2015
Datum spotřeby: 7. 6. 2015
Výrobce: TWIST Sp. z o.o., 44-210 Rybnik, ul. Pod Lasem 79, Polska
Původ zboží: Polsko
Identifikační číslo výrobce: PL 24153902 WE

Zásilka byla distribuována výhradně v České republice mimo jiné prostřednictvím řetězců COOP, Tesco, společností MP Krásno a četných drobných odběratelů, a to v různé formě porcované na díly jako: kuřecí prsní řízky chlazené, kuřecí křídla chlazená, kuřecí stehna chlazená, kuřecí čtvrtky chlazené, kuřecí steaky chlazené a kuřecí ořez chlazený.

Pokud má někdo kuřecí maso z inkriminované šarže stále ve své mrazničce, může zakoupený výrobek vrátit v místě prodeje.

Mgr. Petr Pejchal
Tiskový mluvčí SVS
mluvcil@svscr.cz
227 010 219 | 607 060 350
Slezská 100/7, Praha 2, 12056
www.svscr.cz

Komora veterinárních lékařů České republiky